Borkóstoló programok

Ha már itt tartasz, az ajánlatnál az azt jelenti, komolyan érdeklődsz a Somló szépségei és a somlói borok iránt. Hogy megismerkedhess közelebbről is e kiváló borvidék értékeivel a következő lehetőségek között csemegézhetsz.

Ha most még nincs elég időd, hogy felkeresd a Somló hegyet, rendlelj bátran kézműves hordós tételeimből. Választhatsz hozzá megfelelő tárolótartályt is, amit otthonodba szállítok (Budapestre). Vagy rendelj egy-két palack bort a legszebb somlói különlegességekből, mely hárslevelű és juhfark szőlőkből született. Méltó társa lehet egy kellemes vacsorának otthonodban. Rendelés a webáruházból.

Ha közel jársz a Somlóhoz, és van egy kis időd hívj nyugodtan szeretettel várlak egy kis borkóstolóra és szép hordós borokat vásárolhatsz kedvedre.

Ha más az uticélod, de a Somló lábánál fogsz elhaladni a 8-as úton, érdemes előzőnap telefonálni, mert borpincémnél kellemes ebéddel, vacsorával, borkóstolóval is tudok fogadni akár 8-10 fős társaságot. Akár egy zsíros kenyerezésre, akár hideg "disznóságokra", de még egy ízletes pörkölt vagy gulyás is kerülhet az asztalra. Természetesen az elmaradhatatlan borbemutatóval együtt.

Abban az esetben, ha családdal, kollégákkal, baráti társasággal el szeretnétek tölteni egy napot vagy hétvégét Somló borvidékén, kis hegyi borpincéknél komfortos körülmények között szállást is tudunk biztosítani 4-35 főig. Így kellemes, nyugodt környezetben élvezhetitek a hegy minden szépségét a bortúra alkalmával. Reggeli és vacsora mind igazán magyaros és házias; a borkóstolók, pincelátogatások és mulatozás után pedig nem kell autóba ülni, nyugodt pihenés vár rátok a Somlón.

Céges és csoportos borkóstoló programok

Természetesen nagyobb céges és csoportos rendezvényeket is módunkban áll megszervezni, mind nyári, mind téli időszakban 4-50 fős létszámig, melyre a következő programokat ajánlom:

Borkóstolás I

Kökény vagy szilva ágyas kisüsti pálinka, hagymás házi zsíros kenyér, 5-6 féle Somlói bor kóstolása (köztük a nászéjszakák bora). Ezt a programot akkor ajánlom, ha csak 1-2 óra időtök van és tovább szeretnétek menni, vagy ha más úticélotok van és egy kis pincelátogatás még belefér!

Borkóstolás II

Mint az előbbinél, pálinka, borkóstolás, de az étkezés bőségesebb hideg "disznóságok" (abált szalonna, házi füstölt sonka, körözött, füstölt kolbász, friss hegyi zöldségek) vagy extra sajttál, illetve bográcsos vagy kemencés ételek is. Ez is pincelátogatásos program, de közben jóllakhatunk a télen leölt malackából.

Borkóstolás III

Szintén pálinkázás, majd utána borkóstolás, amit ebéddel folytatunk, finom bográcsban főtt házias ételekkel (vegyes, marha, szarvas, csülökpörkölt, babgulyás, töltött káposzta, házi tarhonya, házi savanyúságok). Az ebédnél korlátlan borfogyasztás. Ez az ajánlat akkorra, ha kicsit több időt töltenétek el a Somló borvidéken jó kis mulatozással.

Somlói vulkántúra

Extra program a gazdával. Hegyi túra pincelátogatásokkal, Somló nevezetességeinek megtekintésével. Ebben a programban pálinkázás, borkóstolás és egy finom reggeli vagy ebéd után felkerekedünk és bebarangoljuk a Somló hegyet széltében-hosszában. Borturánkon meglátogatjuk a híres bazaltorgonákat, gyönyörködünk a bájos kis kápolnákban (Szent Ilona, Szent Margit) bejárjuk Somló vár területét, a Szent István kilátóból Balaton sziluettje tárul elénk. Megnézzük a taposó kutat, a Kinizsi sziklát. Mindeközben egy-két borpincébe is betérünk pihenésképpen. A bortúrára természetesen jóféle somlói bort és sonkás kolbászos házias elemózsiát is viszünk magunkkal, amit majd a Somló-hegy tetején a bazaltsziklák felett csodálatos kilátás mellett költünk el.

Zenés rendezvények

Zenés rendezvények keretében lehetőségünk van nagyobb csoportos programokat is lebonyolítani 50 főig. Lakodalmak, születésnapok, évfordulók, vagy bármely olyan alkalom melyen jóféle muzsikára is vágyik a tisztelt sokadalom. Természetesen somlai borkóstolóval, ízes helyi étkekkel és zenekarral vagy bordalos bandával fokozzuk a remek hangulatot. A festői helyen elhelyezkedő Szent Ilona kápolna pedig örökkön emlékezetes hely lehet egy szép esküvő megtartására!

Sátorozás a présház körül

Kellemes természetes körülmények között tölthetitek a napot illetve az estét, ha ezt a programot választjátok, lehetőség van néhány sátor elhelyezésére a présház körüli füves területen. Természetesen használhatóak a hegyi zuhanyozók és toalettek.

Borkóstoló túra a bazalthegyek körül

Kóstolók és felfedezések különleges vulkáni borvidékeken. Izgalmas és kóstolásokban gazdag autóbuszos túrán vehetsz részt három különlegesen szép tanúhegyet érintve. Somló Csobánc és Szent-György hegy vár egyedi minerális boraival. Indulópince Károly gazdáé a Somló szép vidékén. Juhfark, Hárslevelű, Furmint, Olaszrizling, Öreg tőkék válogatás kerül bemutatásra némi borkorcsolya kíséretében. Majd buszra szállunk és irány Csobánc festői bazaltkúpja ahol Beöthy János szőlősgazda várja a csapatot. Szürkebarát, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Pinot noir, Kurucvér, Rozé, és Rajnai rizling kerül a poharakba. Természetesen az elmaradhatatlan borkorcsolya kíséretében. A gazda hűs pincéjéből némi palackos borral az otthoni készletek is feltöltésre kerülhetnek. Barátságos búcsúzás, majd irány a bájos Szent-György hegy Angyal András bormester várja már a kíváncsi vendégeket. A pincénél Chardonnay, Szürkebarát, Olaszrizling, Vércseszirt és Rizlingszilváni kerül terítékre, hogy még jobban kényeztethessük érzékeinket. Itt sem nélkülözzük a bőséges harapnivalót. A program végeztével s némi borocska vásárlása után, irány vissza Somló-hegy ölelésébe. A túra 6 főrészvételétől indulhat, a maximális létszám 22 fő.

Szállás a Somlón

Vendégházaim kora tavasztól nyitva állnak a borkedvelő túrázók előtt. Baráti társaságok, családok, cégek 4-50 főig élvezhetik az aktív turizmus ezen formáját.

Borpincémnél találhatóak az egyszerű, de komfortos vendégházak. A nálam megszálló és pihenni vágyó borbarátok, széleskörű tájékoztatók és borbemutatók keretében ismerkedhetnek meg a Somló hagyományaival és mélyülhetnek el a gyönyörű bazaltborok ásványos világában.

Íme, egy komplett hétvégi programajánlat:

  • Péntek
    Délután érkezés a Somlóra; este pincelátogatás, borbemutató borkorcsolyával, vagy bográcsos, kemencés borvacsora.
  • Szombat
    Reggeli a "gerendás présházban"; napközben szabadprogram (a gazda jóféléket tud ajánlani); az estéhez rendelkezésre áll a vendégeim részére a "csillag konyha" a Jó Isten szabad ege alatt (bogrács, grill, kemence).
  • Vasárnap
    Reggeli a vendégházban; kedvezményes borvásárlás indulás előtt (fontos az otthoni készletek feltöltése).

Ha az egyszerű hegyi szobák helyett komfortosabb szállások iránt érdeklődnél partnereim panzióiban megfelelő helyet tudunk biztosítani akár 40 fős csoportoknak is. A szállásoktól a pincémig és vissza kisbuszos szolgáltatás is igénybe vehető, hogy ne kelljen a jó borkóstolóról lemondani a sofőröknek. A szállásokról fényképek az albumban találhatók.

Kiegészítő programok

A Somlón eltöltött időt a táj, a különleges kézműves borok, a finom ételek s a közvetlen hangulat teszi kellemessé, hogy még színesebb és tartalmasabbá tudjuk tenni ajánlom szíves figyelmetekbe a következő kiegészítő programokat:

Sétarepülés a Somló felett

Ha egy más perspektívából kivánjátok megszemlélni e gyönyörű hegyet, lehetőségetek van egy 4 személyes Cesna típusú kisrepülőgépeel a magasból is megvizsgálni e vulkáni kúp páratlan szépségeit.

Lovastúrázás a Somlóra

Partnerprogramom keretében egy közeli lovastanyáról kirándulást szervezünk melyen szép magas paripák hátán járhatjátok be és tekinthetitek meg a környék nevezetességeit.

Horgásznap

Lehetőségetek van egy fél vagy egész napot eltölteni a Somló lábánál a vadregényes halimbai horgásztavon és hódolhattok szenvedélyeteknek. (Azt beszélik itt még maga Matula bácsi is horgászott.) A kifogott halakat aztán este vacsoraként elkészíthetjük a hegyen némi borozgatás közben, mert ugye a hal inni kíván.

Kerékpáros túra

Közvetlenül a borpincéknél kerékpárokat is bérelhettek, és körbekerekezhetitek a vulkánt, megállva természetesen néhány vendégváró pincénél.

A Somló megközelítése

Ha nincs időd vagy lehetőséged leszervezni a csapatod utaztatását a Somlóra és vissza, igénybe veheted partnereim autóbuszos szolgáltatását is. Az ország bármely pontjára autóbuszt küldünk értetek, és biztonságosan haza is szállítunk. 8 főtől 50 főig tudunk transzfert biztosítani. Kérd segítségünket!

Egyéb

Végezetül a Somló-hegyen eltöltött időtök esetleges lyukasóráira néhány ajánlat.

Herend porcelánmúzeumkb. 30 km
Balatonpartkb. 40 km
Ajka bányamúzemkb. 20 km
Sümegi várkb. 25 km
Tapolca tavasbarlangkb. 30 km
Pápa élmányfürdőkb. 20 km
Sárvári termálfürdőkb. 20 km

Megnyílt a Borterasz

Barátim! Legények meg Leányok! A vén Somló lábánál, a Somlószőlősre vezető országút mellett, megnyitottam vendégváró borteraszomat. Ezen a bájos és egyben különleges helyen minden hétnek péntek meg szombat és vasárnap napján is, nyitva áll pincém és annak kényelmes, hangulatos terasza is előtted, fáradt vándor....  [... folytatás a Somlói hírszüret oldalon]

Telefon: +36 30 339 7833
E-mail:
honlapkészítés: dupai